Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@21:00:16 GMT

انگلیسی‌ها هم به خیابان‌ها آمدند

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۳۹۷۴

انگلیسی‌ها هم به خیابان‌ها آمدند

خبرگزاری ایرنا: انگلیسی‌های معترض به نژادپرستی در این کشور و قتل یک سیاهپوست توسط پلیس سفیدپوست آمریکایی، دیروز و امروز(یکشنبه ۱۱ خرداد) در خیابان‌های لندن و سایر شهرهای انگلیس دست به تظاهرات زدند.

صدها تن از معترضان در چارچوب پویشی به نام «زندگی سیاه‌پوستان اهمیت دارد»، صبح امروز در منطقه بریکستون در جنوب لندن تجمع کرده و علیه نژادپرستی و حمایت از سیاهپوستان شعارهایی سردادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها ضمن حمل شعارنوشته‌هایی که روی آن عبارت‌هایی همچون «سیاهپوستان مهم هستند؛ ننگ بر اسلام هراسی و به مهاجران خوش‌آمد می‌گوییم»، فریاد می‌زدند: انگلیس بی‌گناه نیست.

معترضان که تعدادشان به هزاران تن می‌رسید چند ساعت بعد در میدان مشهور ترافلگار لندن تجمع کرده و فریاد عدالت‌خواهی و صلح سردادند.

در این حرکت اعتراضی که در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد، فعالان حقوق‌بشری، نمایندگان اتحادیه‌های کارگری و دانشجویان سخنانی را در محکومیت رفتار پلیس آمریکا ایراد کردند. آنها دیروز نیز برای اعلام حمایت و همبستگی با معترضان آمریکایی مقابل سفارت این کشور در لندن تجمع کرده و شعارهایی را علیه دولت دونالد ترامپ سردادند.

در ۲۴ ساعت گذشته نیز تظاهرات مشابهی در شهرهای بیرمنگام، منچستر، کاردیف و گلاسکو در چارچوب پویش «زندگی سیاه‌پوستان اهمیت دارد» برگزار شده و معترضان مراتب انزجار خود را از نژادپرستی در سراسر جهان ابراز کردند.

جورج فلوید ۴۳ ساله شهروند سیاهپوست آمریکایی سه‌شنبه هفته گذشته (۶ خرداد) در حالی که «درک شووین» افسر پلیس سفیدپوست زانویش را روی گردن او گذاشته بود، کشته شد.

دیشب(شنبه‌شب) هزاران آمریکایی در شهرهای مختلف دست به تظاهرات گسترده زدند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد.
شهروندان خشمگین آمریکایی با وجود تهدیدهای رئیس جمهوری و هشدارهای مقام‌های ایالتی در اعتراض به نژادپرستی و قتل یک فرد سیاهپوست، در دو روز اخیر دست به تظاهرات زده که در برخی شهرها به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شده است.

در همین پیوند، جمعی از نمایندگان پارلمان انگلیس امروز با صدور بیانیه‌ای، آنچه رفتار نژادپرستانه دولت‌ها در جهان با اقلیت‌های نژادی خواندند را به باد انتقاد گرفته و تصریح کردند که از مرگ شهروند سیاهپوست آمریکایی، به دست پلیس سفید پوست، چشم‌پوشی نخواهند کرد.

در این بیانیه آمده است: ما در کنار خانواده، دوستان و هم‌محله‌ای‌های «جورج فلوید» در مینیاپولیس ایستاده‌ و نمی‌توانیم از مرگ او به عنوان یک سیاه‌پوست غیرمسلح چشم‌پوشی کنیم.

امضاکنندگان این بیانیه، مرگ فلوید را بخشی از تاریخ محرومیت اجتماعی و استثمار اقتصادی آفریقایی‌های آمریکا تعبیر و تاکید کردند: ما به‌عنوان جنبش ضد امپریالیستی تصدیق می‌کنیم که آمریکا بر پایه سلطه‌گری و برده‌داری از آفریقایی‌ها بنا شده و از این منظر، شانه‌به‌شانه همه آن‌هایی که در این کشور و سراسر جهان از خشونت تبعیض‌آمیز دولتی به ستوه آمده‌اند، ایستاده‌ایم.

نمایندگان پارلمان انگلیس که خود را عضو پویش سوسیالیست می‌نامند، خاطرنشان کردند: اینک مهم است که ما در انگلیس درک کنیم، از آفت رفتار تبعیض‌آمیز دولتی مبرا نیستیم. سیاهپوستان انگلیسی نیز به طور نامتناسب از رفتار خشن پلیس رنج می‌برند و تعداد آنها در زندان نسبت به دیگر اقلیت‌های نژادی بیشتر است.

« دومینیک راب » وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به این تحولات، قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی را غم‌انگیز توصیف اما از محکومیت رفتار دولت ترامپ خودداری کرد. با این حال «لیسا نندی» وزیر امور خارجه دولت در سایه، واکنش لندن را ضعیف و اشتباه توصیف و تاکید کرد که جهان نباید از این تحولات چشم پوشی کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: اعتراضات نژادپرستی انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۳۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چگونه متحول شویم؟ علم تغییر از کسی که هستید به کسی که می‌خواهید باشید» نوشته کیتی میلکمن به‌تازگی با ترجمه نرگس حق‌مرادی و فاطمه حق‌مرادی توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر و راهی بازار نشر شده است.

کیتی میلکمن نویسنده این‌کتاب، اقتصاددان و پژوهشگر آمریکایی است که به‌خاطر نوشتن کتاب «چگونه تغییر کنیم؟» یا «چگونه متحول شویم؟» شناخته می‌شود. او درباره نوشتن این‌کتاب می‌گوید وقتی دانشجوی کارشناسی بوده و بعدها دانشجوی دکترای مهندسی، مشکلات انسانی که او و دوستانش نمی‌توانستند از آن‌ها چشم‌پوشی کنند، عمیقا آزارش می‌داده‌اند. میلکمن می‌گوید همیشه برایش سوال بوده چرا نمی‌تواند دست از سریال «گمشده» (لاست) بردارد و برای امتحاناتش درس بخواند؟ یا این‌که چرا نمی‌توانسته خود را مقید کند به باشگاه برود و چرا هم‌اتاقی‌هایش همیشه انجام تکالیفشان را تا دقیقه آخر به تعویق می‌اندازند و به‌جای وعده غذایی هله‌هوله می‌خورند؟

مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید «یک‌روز، در طول دوره تحصیلی خود در کلاس اقتصاد خرد، با اقتصاد رفتاری آشنا شدم؛ اقتصاد رفتاری به بررسی رفتار مردم در زمینه تصمیم‌های ناقص می‌پردازد. در این‌درس «نظریه تلنگر» را شناختم که در آن تلنگر عاملی برای تحریک افراد به سوی انتخاب‌های بهتر است. از نظر کاس سانستین و ریچارد تیلر بنیانگذاران «جنبش تلنگر»، انسان‌ها تصمیم‌های ناقصی می‌گیرند؛ در این‌میان مدیران و سیاست‌گذاران می‌توانند و باید به آن‌ها کمک کنند تا از اشتباه‌های رایج جلوگیری شود. ایده جنبش این بود که با تشویق افراد به سمت انتخاب‌های هدفمند و بهتر (مثلا در کافه‌ها به‌جای غذاهای ناسالم و هله‌هوله، غذای سالم در معرض دید مشتریان قرار بگیرد، یا برای تشویق مردم به کمک‌های دولتی روند کاغذبازی خذف یا کم شود)، می‌توان سطح زندگی آن‌ها را بدون هیچ هزینه‌ای و بدون محدودکردن آزادی‌شان بهبود بخشید.»

میلکمن می‌گوید با آشنایی با این‌فضا، شروع به کار و مطالعه کرده و ساعت‌های بیداری خود را به بررسی مقالات تحقیقاتی قدیمی و جدید علم تغییر رفتار اختصاص داده است. به این‌ترتیب کتاب «چگونه متحول شویم؟» متولد شده است. او در این‌کتاب عوامل تحول و موانع آن را معرفی می‌کند.

کتاب پیش‌رو ۸ فصل دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: شروع، تکانشگری، به تعویق انداختن، فراموشکاری، تنبلی، اطمینان، انطباق، تغییرات خوب.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

گرچه همه دوست دارند خودشان را در دسته «مردمان پیشرفته» بگذارند، جهان پر از «ساده‌لوح» است. این‌حقیقت، در کنار ترس از شکست‌های هزینه‌دار، بهترین توضیح برای این‌مساله است که، گرچه ابزار تعهد پولی بسیار موثر است، خیلی‌ها حاضر به استفاده از آن نیستند. ساده‌لوحان هنوز به این‌نتیجه نرسیده‌اند که ابزارهای تعهد، گرچه از دور عجیب به نظر می‌آیند، ابزارهای قدرتمندی برای مهار مشکلات خودکنترلی هستند. اگر این‌طور نبود، اگر همه مردم جهان پیشرفته بودند، هر روز می‌دیدیم عده زیادی از دکتر، مربی و مشاور تغذیه‌شان درخواست می‌کردند برایشان یک ابزار تعهد برنامه‌ریزی کند و البته، اگر جهان پر بود از مردمان پیشرفته، برای حل مشکلات افراد فقط کافی بود به آن‌ها یک ابزار تعهد پیشنهاد بدهیم تا در برابر وسوسه‌هایشان مقاومت کنند. اگر همه ما مردمانی پیشرفته بودیم کسانی که به ابزار تعهد نیاز داشتند از آن استفاده می‌کردند و کسانی که نیاز نداشتند به زندگی‌شان با خوشحالی ادامه می‌دادند. در چنین جهانی، هم به محدودیت‌هایی نظیر ممنوعیت نوشیدن حین رانندگی، یا جریمه‌های رانندگی نیازی نخواهیم داشت.

این‌کتاب با ۲۲۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6097988 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • مسکو: به اخراج وابسته نظامی روسیه توسط لندن پاسخ می‌دهیم
  • انگلیس سفیر مسکو را احضار کرد
  • اتهام لندن علیه مسکو درباره آتش‌افروزی درملک اوکراینی احمقانه است
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی
  • فریاد «نه به نسل‌کشی در رفح» قلب لندن را لرزه درآورد
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • زاخارووا: در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • روسیه در واکنش به تهدید انگلیس، حمله به تاسیسات این کشور را حق خود دانست
  • در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار