Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر انگلیسی به وسواس مرضی رسانه‌های این کشور برای بزرگنمایی برخی تجمعات در ایران و غفلت از تظاهراتی که در همان نزدیکی و در فرانسه اروپایی با عنوان جلیقه‌زردها در جریان است، پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فعالان فضای مجازی در کشورهای غربی می‌گویند ایران هزاران مایل از انگلیس فاصله دارد اما تجمعات پراکنده در تهران توجه رسانه‌ها در انگلیس را بیشتر جلب می‌کند تا اعتراضات بزرگ در فرانسه که تنها به واسطه «کانال مانش» از انگلیس جدا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نیل کلارک»، روزنامه‌نگار، نویسنده و وبلاگ‌نویس مستقر در انگلیس در یادداشتی در همین باره در راشاتودی نوشته است: «چند نفر از مردم انگلیس، یک بار به ایران سفر کرده‌اند؟ چند نفرشان در آنجا زندگی کرده‌اند یا منزل دومشان در این کشور است؟ گمانم این است که عده‌ای بسیار قلیل.»

او در ادامه خاطرنشان کرده که وضع در این خصوص درباره فرانسه، بسیار متفاوت است. او نوشت: «اما درباره فرانسه وضعیت متفاوت است. در سال 2018، در یک نظرسنجی مشخص شد فرانسه در صدر کشورهایی قرار دارد که مردم بریتانیا به آنجا سفر کرده‌اند. 76 درصد بریتانیایی‌ها حداقل یک بار در زندگی‌شان به فرانسه سفر کرده‌اند. آمار منتشر شده روی وب‌سایت دولت انگلیس نشان می‌دهد حدود 17 میلیون نفر هر سال به فرانسه سفر  می‌کنند.»

کلارک در ادامه به یک آزمون فرضی برای نشان دادن توجه مرضی رسانه‌های انگلیس به ایران به جای فرانسه روی آورده است. او نوشته است: «حال، فرض کنیم شما سردبیر یک رسانه انگلیسی هستید. احتمالاً تصورتان این خواهد بود که بینندگان تلویزیون انگلیس علاقه بیشتری به شنیدن اخبار تظاهرات‌های خیابانی در فرانسه خواهند داشت که کشوری است که آن را نسبت به ایران در هزاران مایل آن‌سو‌تر بهتر می‌شناسند.»

کلارک تصریح می‌کند: «با این حال، واقعیت این است که با آنکه تظاهرات‌های ضددولتی در ایران در صدر اخبار رسانه‌های انگلیس قرار داشت و بی‌بی‌سی همه روز یکشنبه آن را نخستین خبرش قرار داده بود، پوشش خبری تظاهرات‌ها در فرانسه و اعتصابات سراسری در این کشور اندک بود.»

کلارک به عادت دیرینه مردم فرانسه برای برگزاری تظاهرات اشاره کرده، اما نوشته حتی با این معیارها هم تظاهرات‌هایی که اخیراً در شهرهای سراسر فرانسه صورت گرفته‌اند «کاملاً غیرعادی» به شمار می‌روند. به نوشته این تحلیلگر، فرانسه از دسامبر 2018 تقریباً هر هفته صحنه تظاهرات معترضان موسوم به «جلیقه‌زردها» در خیابان‌ها بوده است.


شنبه همین هفته معترضان در فرانسه به سوی پلیس سنگ پرتاب کرده و تلاش کردند داخل خیابان سنگر درست کنند. پلیس با پرتاب حجم عظیمی از گاز اشک‌آور و توسل به زور تلاش کرد معترضان را متفرق کند. اعتراضات و تحصن‌های سراسری به برنامه اصلاحات نظامی بازنشستگی توسط دولت «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه هم وارد سی و هشتمین روز خود شده است.

کلارک می‌نویسد: «با این حال هیچکدام از اینها که یکبار دیگر تکرار می‌کنم اندکی آن‌سوتر از کانال مانش اتفاق می‌افتند ارزش قرار گرفتن در صدر اخبار در یک رسانه انگلیسی نداشت. تظاهرات هزاران نفر در گلاسکو برای مطالبه استقلال اسکاتلند از انگلیس هم همین وضع را داشت. این تعجب‌آور نیست؟»

او اضافه می‌کند: «به جای آن، صبح یکشنبه چشممان را که باز می‌کنیم شاهد پوشش خبری گسترده تظاهرات‌های ضد دولتی (ببخشید ضد رژیم!)، هزاران مایل آن‌طرف‌تر در ایران هستیم. تشکیلات تحلیلگران هم همین نوع تمرکز لیزرمانند را روی ایران دارند. اعداد توئیت‌ها و بیانیه‌هایی که آنها آخر این هفته درباره تجمعات در تهران نوشته‌اند را با بی‌توجهی‌شان به جلیقه‌زردها و تظاهرات‌ها در فرانسه مقایسه کنید.»

به نوشته کلارک، فقط میزان پوشش اعتراضات نیست که جای شگفتی دارد، تعبیری که از این تظاهرات‌ها می‌شود هم به نوبه خود جالب توجه است. او می‌نویسد: «به تظاهرات‌ خیابانی "ضدرژیم" در ایران، همانند تظاهرات‌های ونزوئلا در 12 ماه گذشته یا تظاهرات‌های هنگ‌کنگ، نگاهی بسیار مطلوب وجود دارد. دونالد ترامپ از آنها حمایت می‌کند و جان بولتون به عنوان یک نئوکان جزم‌اندیش نمی‌تواند ذوق‌زدگی‌اش را از اینکه (به تصور وی) "تغییر رژیم کلید خورده" مخفی کند.»

این تحلیلگر انگلیسی خاطر نشان می‌کند: «اما جلیقه‌زردها از حمایت این گروه از نخبگان برخوردار نیستند. این تحلیلگران، در عوض تلاش می‌کنند حیثیت جلیقه‌زردها را لکه‌دار کنند. این گروه از تظاهرات‌کنندگان به "یهودستیزی" و وابستگی به گروه‌های راست یا چپ افراطی متهم شده‌اند.»

کلارک خاطرنشان کرده که جنبش جلیقه‌زردها در واقع حرکتی به شدت دموکراتیک و ریشه‌دار است که هیچ وابستگی به احزاب سیاسی یا فرقه‌های دیگر ندارد. او نوشته است: «به همین دلیل است که نخبگان قدرت تا این اندازه از این جنبش هراس دارند.»

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۹۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رسانه‌های عربی به سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران و نشست‌های وی با مقامات کشورمان در شرایط حساس منطقه توجه ویژه ای نشان داده اند. این رسانه‌ها با تاکید بر اینکه سفر بارزانی به ایران یک سفر مهم به شمار می‌رود به تمایل تهران و اربیل برای گسترش روابط دوجانبه در راستای تقویت صلح منطقه اشاره کردند. البته ناگفته نماند که برخی رسانه‌های عربی معلوم الحال و انگشت شمار تلاش کردند از طریق شیطنت‌های رسانه‌ای با القای به اصطلاح مداخله ایران در امور داخلی عراق، روابط دو جانبه میان تهران و اربیل و همچنین سفر بارزانی به کشورمان را تحت الشعاع قرار دهند.

شبکه الحدث عربستان نیز با پخش یک گزارش در خصوص سفر بارزانی به ایران تاکید کرد: یک منبع در دفتر بارزانی این سفر را مهم خوانده است. وی نیز این سفر را آغاز مرحله جدیدی از روابط دوجانبه توصیف کرده است. این پنجمین سفر بارزانی به ایران طی ۱۱ سال گذشته به شمار می‌رود.

کردستان ۲۴ نیز با انتشار یک کلیپ ویدئویی گزارش داد: مسئولان ایرانی از نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران استقبال به عمل آوردند.

پایگاه خبری کردی رووداو نیز با انتشار گزارشی در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: قرار است بارزانی در نشست‌های خود با مسئولان ایرانی در خصوص راه‌های تقویت روابط دو جانبه میان تهران و اربیل رایزنی کند. آخرین سفر بارزانی به ایران ۲ سال و ۹ ماه قبل بود.

خبرگزاری بغداد الیوم نیز با اشاره به نشست میان رئیس جمهور ایران و رئیس اقلیم کردستان عراق نوشت: دو طرف در این نشست بر ضرورت تقویت روابط دو جانبه بر اساس اصل حسن همجواری و منافع مشترک و افزایش سطح تبادلات تجاری و اقتصادی تاکید کردند.

بخش عربی میدل ایست نیوز نیز در این خصوص گزارش داد: بارزانی تلاش می‌کند از رهگذر این سفر به ایران روابط دو جانبه را بهبود بخشد. این سفر که یک مسئول در دفتر بارزانی آن را مهم توصیف کرده بعد از سلسله مذاکرات گسترده با رهبران سیاسی بغداد انجام می‌شود.

پایگاه خبری موازین نیوز در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: رئیس اقلیم کردستان عراق در رأس یک هیأت بلند پایه و در چارچوب یک سفر رسمی وارد ایران شده است.

قرار است بارزانی با مقامات ارشد ایران به ویژه مقام معظم رهبری دیدار کند.

شبکه الغدیر عراق نیز تصاویر نشست بارزانی با رئیس جمهور ایران را در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به این نشست گزارش داد: رئیسی و بارزانی در نشست مشترک خود در خصوص مساله هماهنگی میان ایران، عراق و اقلیم کردستان عراق با هدف تقویت صلح در منطقه توافق کردند.

پایگاه خبری رووداو در گزارشی دیگر که در پلتفرم ایکس منتشر کرد به نظر عراقی‌ها در خصوص سفر بارزانی به ایران پرداخت. در این گزارش که مجموعه‌ای از مصاحبه با شهروندان عراقی بوده آمده است: عراقی‌ها نسبت به سفر بارزانی به ایران خوشبین هستند. آنها معتقدند که این سفر به نفع امنیت و منافع عراق و اقلیم کردستان عراق است.

کد خبر 6098171

دیگر خبرها

  • وقتی اصفهان بهشت ارامنه بود!
  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • به فشارهای آمریکا درباره خط لوله گاز با ایران توجه نمی‌کنیم
  • 12 بازیکن ایرانی که در انگلستان بازی کردند
  • واکنش تند دو ستاره سپاهان به مجری پرسپولیس
  • رسانه‌ها به مساله مطالعه ضریب بدهند
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی